טעם מתכתי בפה עשוי לגרום לתחושת חוסר נוחות רבה ואם אתם סובלים מכך חשוב שתבינו מה גורם לטעם הרע ושתטפלו בו במהרה. קיימים כמה גורמים שעשויים להיות הסיבה לטעם המתכתי, אנו ממליצים לכם לבחון את הסיבות האפשריות שמופיעות בהמשך, אולי לאחר שתקראו מעט תוכלו לזהות מהו הגורם לבעיה המטרידה.
7 סיבות שעשויות לגרום לטעם המתכתי
- אתם לא שומרים על היגיינת הפה –צחצוח שיניים באופן יומיומי ושימוש בחוט דנטלי באופן שיגרתי מסייעים לנו לשמור על היגיינת הפה, אם אתם לא מקפידים לצחצח שיניים ולנקות אותן באמצעות חוט דנטלי בקביעות עלולים להתפתח זיהומים ודלקות בשיניים ובחניכיים, הזיהומים והדלקות יכולים לגרום לטעם מתכתי בפה.
- צריכת ויטמינים–ויטמינים שמכילים מתכות כבדות כמו: כרום ואבץ, ויטמינים שנצרכים לפני לידה ותוספים שונים כמו: סידן וברזל יכולים לגרום לטעם מתכתי.
- תרופות בלי מרשמים ותרופות עם מרשמים –תרופות שנלקחות ללא מרשם כמו תרופות שמטפלות בצינון ותרופות מרשם כמו: ליתיום, תרופות שמטפלות במקרים של דיכאון, אנטיביוטיקה, אלופורינול ותרופות נוספות עשויות לגרום לטעם המתכתי.
- הריון –הטעם המתכתי יכול להופיע בתחילת ההיריון.
- זיהומים –זיהומים בדרכי הנשימה, סינוסיטיס והצטננות עשויים לגרום לשינוי בחוש הטעם.
- חשיפה לחומר כימי –חשיפה לעופרת או כספית עשויה לגרום לטעם מתכתי וכמו כן סוגים שונים של מתכות בפה ותנועה של יונים בין סוגי המתכת השונים.
- טיפול בסרטן –חולים שמטופלים באמצעות הקרנות או כימותרפיה עלולים לחוש בטעם מתכתי.
דרכי הטיפול בטעם מתכתי – התחילו עם אבחון מקצועי
טיפול בטעם מתכתי צריך להתחיל בפגישה עם רופא. במהלך הפגישה הרופא יאבחן את המצב ויבדוק האם מדובר על מחלה או האם הסיבה נובעת מבעיה שזקוקה לטיפול ממוקד. חשוב לציין שלא תמיד יכול הרופא להצביע על הסיבה ולפעמים הטעם יעלם תוך כמה חודשים או יותר אך בכל מקרה מומלץ שלא להמתין עד שהטעם יחלוף אלא לגשת לאבחון מקצועי.
במהלך האבחון יהיה עליכם לתאר לרופא את הטעם שאתם חשים, להסביר לו האם אתם מרגישים בו בשעות מסוימות, כמה זמן אתם מרגישים בו, האם אתם חשים בו לאחר שאתם אוכלים מאכל מסוים או לאחר שלקחתם תרופה, מתי עברתם טיפול בפה והאם אתם סובלים מצרבת. ייתכן שהרופא יבקש מידע נוסף. לצד האבחון יש לגשת אל רופא שיניים ולבדוק האם הטעם הוא תוצאה של בעיות שיניים.
כמה המלצות לטיפול בטעם המתכתי
כדי להעלים את הטעם המתכתי מומלץ בראש ובראשונה לשמור על היגיינת הפה ולהקפיד לצחצח שיניים פעמיים ביום, להשתמש בחוט דנטלי ולשפשף את הלשון. חשוב לציין כי צחצוח שיניים חזק אינו יעיל משום שהוא לא מונע הצטברות חיידקים ועלול להזיק לחניכיים ולשיניים. נוסף על כך, חשוב להשתמש במברשת שיניים עדינה ובגודל מתאים ולהחליף אותה כל שלושה חודשים או כשהסיבים שלה מעוכים.
קיימות דרכים נוספות שעשויות לסייע בהעלמת הטעם המתכתי – מומלץ לנסות לסלק את הטעם באמצעות לעיסת מנטה טרייה ושורש זנגביל. כמו כן, חשוב להקפיד להגיע אל מרפאת שיניים פעמיים בשנה לפחות ולעבור ביקורת וניקוי, בצורה זו יהיה ניתן למנוע בעיות שונות בהמשך. במקרים של נשים בהריון, אנשים שסובלים מעששת, אנשים שסובלים ממחלות כרוניות או דלקות חניכיים ואנשים שיש להם הרבה כתרים, סתימות ושתלים מומלץ להגיע אל מרפאת שיניים בכל 3 חודשים ולבצע את הבדיקה והניקוי.
כפי שציינו – הטעם המתכתי יכול לעבור אך הדבר לא בטוח ולא רצוי להמתין ולסבול לחינם, לכן אנו ממליצים לכל מי שסובל מטעם מתכתי בפה לקבל ייעוץ מקצועי מרופא שיניים ולחסוך זמן וסבל.