רובינו לא אוהבים ללכת לרופאי שיניים ולעבור בדיקות שגרתיות וטיפולי שיננית אך אין מה לעשות – ביקור תקופתי אצל רופא שיניים הוא אחת הפעולות הבסיסיות שעלינו לבצע כדי לשמור על הבריאות שלנו וחשוב להגיע לבדיקות בתדירות קבועה משום שהן יכולות למנוע טיפולים מורכבים בהמשך. במילים אחרות – יש להגיע לטיפולים ולבדוק את מצב השיניים גם אם איננו חשים כאב. התדירות המומלצת היא להגיע לביקורת כל חצי שנה לפחות לשם תחזוקה שוטפת וביצוע טיפולים מונעים שיפחיתו את הסיכון שנצטרך טיפולים מורכבים שעשויים לעלות לנו ביוקר.
מהם טיפולים מונעים אצל רופא שיניים?
ביקורים בתדירות קבועה יעזרו לנו לשמור על השיניים, החניכיים ובריאות הפה באופן כללי. ההמלצה לגשת אל רופא השיניים כל חצי שנה נובעת מכך שבתקופה זה הרופא יכול לזהות בעיות שרק מתחילות כמו: דלקות חניכיים, עששת ומצבים נוספים שחלקם קשורים למראה השיניים. הבדיקה התקופתית תכלול אבחון מקיף של הפה ולפעמים יחליט הרופא לצלם אזורים שונים. כמו כן, ישלח הרופא את המטופל לבצע טיפולים אצל השיננית – ניקוי שיניים שכולל ניקוי אבן והסרת רובד חיידקים חשוב מאוד לשמירה על בריאות השיניים ובין היתר מניעת עששת ומניעת נסיגת חניכיים ודלקות חניכיים ויש לבצע אותו לפחות פעם בחצי שנה.
גילוי נאות – לא כולם יודעים איך לצחצח את השיניים נכון
למרות שאנו מתחילים לצחצח שיניים כבר בגילאים צעירים, לא כולנו יודעים כיצד לבצע את הצחצוח בצורה נכונה. לפניכם 6 טעויות שאנשים רבים מבצעים בלי לדעת:
- צחצוח לפי רוטינה –צחצוח כללי – קצת לפה, קצת לשם וזהו. צחצוח כזה אינו נכון משום שברוב המקרים הוא לא יגיע לחלקים הפנימיים של השיניים – מקומות שחשוב לצחצח.
- לא שוטפים אחרי שמצחצחים – חשוב מאוד לשטוף את הפה במים לאחר סיום הצחצוח, השטיפה מסלקת את הפסולת שנותרה בפה.
- מצחצחים חזק מידי – צחצוח חזק של השיניים לא ינקה אותן בצורה טובה יותר (כמו שחלק מהאנשים חושבים) אלא רק ישחק את המברשת ויפגע בחניכיים. צחצוח עדין יעשה את העבודה ולא יפגע בפה.
- לא שוטפים מברשת לאחר הצחצוח – חיידקים רבים נשארים על המברשת לאחר הצחצוח כך שעם הצחצוח הבא הם ישובו לפה. שטיפת המברשת לאחר הצחצוח תמנע את הצטברות החיידקים.
- שימוש במברשת קשה –הרבה אנשים שוגים בבחירת המברשת וחושבים שמברשת קשה מבצעת את הניקיון בצורה טובה יותר. ההפך הוא הנכון ודווקא מברשת רכה מבצעת את פעולת הצחצוח בצורה טובה יותר ממברשת קשה ובניגוד לה – לא פוגעת בחניכיים. חשוב לדעת שצחצוח חזק (טעות שהזכרנו קודם) יחד עם שימוש במברשת קשה יסכנו את השן ואת החניכיים.
- יותר מידי צחצוח –אין צורך לצחצח את השיניים יותר מפעמיים ביום, צחצוח מוגזם רק יפגע בשכבת האמייל ומעבר לזאת, שכבת החיידקים מצטברת תוך יממה.
לא לוותר על בדיקה תקופתית מונעת של שיניים
ביקורת תקופתית אצל רופא שיניים וטיפולים קבועים אצל שיננית יאפשרו למטופלים לשמור על ניקיון ובריאות השיניים, לקבל הסברים מלאים ולמנוע טעויות נפוצות שאת חלקן הזכרנו. שיננית מקצועית וסבלנית תסביר למטופלים איך לצחצח שיניים בצורה נכונה, כמה פעמים יש לצחצח שיניים, איך לבחור את המברשת המתאימה, באיזו משחת שיניים לבחור, ובאילו מי פה, תמליץ על ניקוי שיניים באמצעות חוט דנטלי וקיסמים ותיתן המלצות וטיפים נוספים שיסייעו בשמירה על בריאות השיניים.
הקפדה על ביקורת תקופתית, ניקיון שיניים באופן שגרתי והליכה לשיננית אחת לתקופה יסייעו בשמירה על בריאות השיניים ומניעת בעיות בהמשך. בסך הכל מדובר על הרגלים טובים לחיים ומומלץ לרכוש אותם בהקדם.
הכנסו למידע אודות – השתלות שיניים | טיפול שורש