כל כמה זמן מומלץ לבקר במרפאת השיניים?
מאיזה גיל יש להגיע לבדיקת רופא מסודרת?
האם זה נכון שטיפול שיננית פוגע בשיניים?
איך יודעים שהשן זקוקה לטיפול שורש וסתימה רגילה לא מספיקה?
מהם שתלים דנטלים, ולמי מתאים הטיפול בהם?
מהו טיפול שיניים ביום אחד,האם זה באמת קיים וכיצד זה מתבצע?
מהו ניקוי אבן עמוק/ הקצעות שורשים?
כל כמה זמן מומלץ לבקר במרפאת השיניים?
ביקור במרפאת השיניים מומלץ אחת לחצי שנה. בביקור זה הרופא בודק את הטיפולים שבוצעו, וכן את מצב הפה והשיניים, ורואה האם יש צורך לבצע טיפולי המשך לטיפולים שכבר בוצעו או טיפולים נוספים בשיניים. בדרך זו, מגלים בעיות בתחילת דרכן ונמנעים מטיפולים קשים ומורכבים. אחת לשנה, ולפי הצורך, מבצעים צילומי רנטגן של השיניים לצורכי אבחון.
מאיזה גיל יש להגיע לבדיקת רופא מסודרת?
מומלץ להגיע עם הילד מהרגע בו הוא מסוגל לשתף פעולה עם הבדיקה, וכך בדרך של שאלות ובדיקה באמצעות הסתכלות, ניתן להרגיל את הילד למרפאת השיניים ביתר קלות, וכן ניתן לסייע להורים לחזק הרגלים טובים עבור בריאות השיניים של ילדיהם.
מהי עששת?
עששת זהו ריקבון בשן, הנוצר מחיידקים אשר קיימים לכולנו בפה, ומגיבים לסוכרים שאנו צורכים בתזונה היום יומית שלנו. כאשר אנו אוכלים סוכרים ולא מנקים היטב את השיניים, החיידקים הללו הופכים את הסוכרים האלו לחומצה אשר מעכלת את חומר השן הבריא ויוצרים בו עששת.
כיצד ניתן למנוע עששת?
מכיוון שהעששת נוצרת על ידי סוכרים שאנו צורכים בתזונה היום יומית שלנו, יש לנו השפעה רבה על מניעתה. אדם אשר יקפיד על צחצוח נכון, פעמיים ביום לפחות, ובנוסף יעביר חוט דנטלי או כל אביזר אחר (מברשוניות מיוחדות או קיסמים דנטלים) בין השיניים, וכן יעשה שטיפת פה, יקטין משמעותית את היווצרות העששת בפיו, וכן ביקורים קבועים אצל השיננית. ואף על פי כן- לא ניתן למנוע עששת באופן מוחלט. לגנטיקה שלנו, יש חלק חשוב ביכולת להילחם בחיידקי העששת, ולכן ישנם אנשים הסובלים ממנה יותר מאחרים.
האם זה נכון שטיפול שיננית פוגע בשיניים?
לא! להיפך, תפקיד השיננית הוא לנקות את השיניים בצורה טובה יותר, ולהגיע עם המכשור שלה לאזורים אליהם המברשת לא מגיעה. בנוסף, השיננית מדריכה את המטופל כיצד לשמור על הגיינת השיניים והפה.
מהו הטיפול בגז צחוק?
גז צחוק (N2O), זהו גז הנשאף ביחד עם חמצן דרך האף במהלך כל הטיפול. תפקידו של גז הצחוק בטיפול הדנטלי הוא לסייע למטופל החושש מהטיפול ולהרגיעו. גז הצחוק אינו מרדים !, אך הוא יוצר תחושת רוגע, שלווה, ו "איבוד תחושת הזמן", ועל ידי כך המטופל עובר את הטיפול ביתר קלות וללא חשש.
איך יודעים שהשן זקוקה לטיפול שורש וסתימה רגילה לא מספיקה?
ההחלטה האם לבצע בשן טיפול שורש מתקבלת לאחר צילום רנטגן המראה כי העששת קרובה או כבר הגיעה לאזור בשן בו נמצאים העצבים וכלי הדם של השן, או כאשר המטופל מתלונן על כאבים חזקים המעירים אותו בלילה. גם במקרה זה יבוצע צילום על מנת לקבוע מאיזו שן מגיעים הכאבים.
מהם שתלים דנטלים, ולמי מתאים הטיפול בהם?
שתל דנטלי זהו בורג עשוי טיטניום, אשר מוחדר לעצם הלסת על מנת להוות תחליף לשורש של שן שנעקרה. את השתל הדנטלי מחדירים לעצם בניתוח כירורגי המבוצע במרפאה, וזאת לאחר שבדקנו פעם נוספת על ידי צילומים רלוונטים (פנורמי ו CT לסתות), כי אכן ניתן להחדיר את השתל, וכן מהו גודל השתל המומלץ. טיפול זה מתאים לרוב האוכלוסייה, מכיוון שכיום קימות שיטות השתלה אשר מאפשרות במקרים רבים לעקוף בעיות מקומיות כגון חוסר עצם או סינוס נמוך, וכן מאפשרות השתלה מיידית במקרה של עקירות שיניים שהתפתחה סביבן דלקת.
מהו טיפול שיניים ביום אחד,האם זה באמת קיים וכיצד זה מתבצע?
טיפול שיניים זה מתאים למקרים מסוימים ולמטופלים מסוימים. בדרך כלל במקרה של מצב ירוד מאוד של חלל הפה, עם צורך בריבוי עקירות, ובביצוע שתלים ושיקום.
מהו ניקוי אבן עמוק/ הקצעות שורשים?
ניקוי אבן עמוק (הקצעות שורשים), זהו ניקוי אבן אשר מתמקד באזור שורשי השן, ולא בכותרת. כאשר בבדיקת כיסי חניכיים על ידי השיננית , או כאשר רואים בצילום אבן מתחת לגובה החניכיים, מבצעים ניקוי יסודי של האבנית בשני שלבים. בשלב הראשון (שלב השיננות הרגילה) ננקה את האבנית שרואים- על כותרות השיניים, ובשלב שני- נבצע ניקוי של אזור השורשים תחת הרדמה מקומית. לאחר ניקוי זה החניכיים ירפאו מהדלקת שהייתה. לאחר טיפול זה, יש להקפיד על ניקוי השיניים על פי הוראותיה והמלצותיה של השיננית, וכן לחזור לביקורת נוספת.
מהו איטום חריצים, ומדוע חשוב לבצע טיפול זה?
איטום חריצים זהו טיפול מונע, אשר מבוצע במשנן החלבי, והקבוע- צעיר (אצל ילדים שרק בקעו להם שיניים קבועות). טיפול זה עוזר להימנע מעששת בחריצים בשיניים הטוחנות על ידי הנחת חומר נוזלי בחריצי השן ומקטין את עומקם. בצורה זו קל יותר לנקות את משטח הלעיסה של השן, ולהפחית סיכוי לעששת.
מתי נבצע צילום CT בנוסף לצילום הפנורמי?
צילום הCT הינו הדמיה תלת ממדית של הלסת והגולגולת, לעומתו הצילום הפנורמי נותן לנו מידע חלקי כיוון שזהו צילום דו ממדי של הלסת שהיא איבר תלת ממדי, ובצילום הCT ישנה השלמה של ממד העומק. כך שאנו רואים את כל כיווני העצם, הדמיה זו נחוצה כאשר יש חשד כי שיני הבינה התחתונות המיועדות לעקירה נמצאות בתוך תעלת העצב ויש לאבחן זאת לפני תחילת הטיפול, או כאשר יש צורך טיפולי בביצוע שתלים עם או בלי הרמת סינוס, ויש צורך לדעת מהן זוויות השתל המומלצות ואיזה אורך וקוטר של שתל הוא המתאים ביותר, בהתאם לגובה העצם ועובייה.