השיניים חשובות לתפקוד היומיומי שלנו. באמצעותן אנו יכולים ללעוס את המזון ולבלוע אותו, להגות עיצורים כמו ש' או ס' ופשוט להיראות טוב. לפיכך, כאשר אדם מאבד אחת או יותר משיניו הוא מרגיש לא פעם חסר אונים. לא זו בלבד שמחסור בשיניים עלול לפגוע במראה האסתטי, אלא הוא עלול למנוע מהאדם לבצע את הפעולות היומיומיות הפשוטות.
שתלים זיגומטיים– מה מיוחד בהם?
בימינו קיימות שיטות טכנולוגיות שונות שנועדו לסייע לאדם להשלים את השיניים שאבדו לו. אחת מהשיטות האלה היא השתלת שיניים עם שתלים דנטלים. במסגרת ההשתלה הדנטלית ממקמים את השתלים החדשים במקומן של השיניים החסרות ומרכיבים על גביהם כתרים להענקת מראה אסתטי יותר. עם זאת, במקרים מסוימים לא ניתן לבצע את ההשתלה. לדוגמה, כאשר למטופל יש חוסר משמעותי של עצם בלסת העליונה. לפיכך, ניגשים רופאי השיניים להשתלת שתלים זיגומטיים. אלה למעשה שתלי טיטניום ארוכים יותר (כ-40 מ"מ ומעלה אורך, בהשוואה לשתלים הרגילים אשר אורכם כ-13 מ"מ). המבנה המיוחד שלהם הוא שמאפשר השתלה במקרים של מחסור בלסת עליונה.
כמו כן, השתלת השתלים הזיגומטיים מתבצעת כאשר המטופל חווה תופעה הנקראת פנאומטיזציה של הסינוסים, כלומר – התרחבות הסינוסים. במקרה של אובדן שיניים הסינוסים מתרחבים באופן טבעי על חשבון נפח העצם, ואינם מאפשרים לבצע את ההשתלה הדנטלית הרגילה.
מתי יש מחסור בעצם הלסת
עצם הלסת נועדה לתמוך בשיניים שלנו ולקבע אותן למקומן. עצם זו חזקה ובריאה כל עוד השיניים נמצאות במקומן, אך במקרה שבו האדם מאבד את שיניו עקב תאונה או מחלה, העצם מתחילה להיספג. לאורך השנים עלולה עצם זו להיעלם כמעט לחלוטין. התופעה הזו עלולה להתרחש בקרב אנשים שמרכיבים תותבות ובעיקר שלמות, ואף אלה שחוו אפילו אובדן של שן אחת בלבד. סיבה נוספת למחסור בעצם בלסת עלולה להיות מחלת חניכיים הגורמת לספיגה של העצם בשיניים. מחלות חניכיים עלולות להיגרם עקב תורשה גנטית או היווצרותם של חיידקים מזיקים בפה בעיקר במצבים של הגיינה אוראלית ירודה.
השתלה מהירה
מטופל הבוחר לבצע השתלת שתלים זיגומטיים נהנה מכמה יתרונות. ראשית, שתלים אלה מספקים פתרון טוב בעת המחסור בעצם הלסת ללא צורך בפעולה כירורגית כלשהי כדוגמת הרמת סינוסים או השתלת עצם. השתלים הייחודיים מתמזגים עם הזיגומה (עצם הלחי), ומכאן שמם. שנית, מדובר בפרוצדורה מהירה האורכת כ-3 שעות בלבד. כבר ביום הפרוצדורה ניתן להניח את הכתרים ולשחרר את המטופל לביתו. לפני ביצוע ההשתלה עובר המטופל צילום CT המאפשר לרופא לקבוע היכן יונח השתל. זאת ועוד, לפני הבדיקה מתבצעת בדיקה של הסינוסים, שכן לא ניתן לבצע את הפרוצדורה במצב שבו הסינוסים סובלים מזיהום חמור.
לבחור רופא מתאים
השתלת שתלים זיגומטיים היא הליך מורכב השמור למקצוענים בלבד. מכיוון שבמהלך פרוצדורה זו בריאות השיניים שלכם היא המוטלת על כף המאזניים, חשוב לפנות לאיש מקצוע מיומן ומומלץ שיש לו ניסיון רב בתחום.