אחרי השתלות שיניים ישנן תופעות לוואי הכוללות: כאבים, דימום, שטפי דם תת עוריים וקושי לפתוח את הפה. כמו כן ישנה נפיחות לאחר ההשתלה עצמה במשך כמה ימים עד שהיא יורדת. לכן על מנת להחלים מהר מההשתלה ולמנוע סיבוכים שונים חשוב לבצע את הוראות הרופא.
מהן ההנחיות אחרי השתלת שיניים?
אחרי השתלת שיניים מתחילות תופעות הלוואי שכוללות כאבים, דימום, קושי בפתיחת פה ואף נפיחות, על מנת להתגבר על תופעות אלו ולחזור כמה שיותר מהר לשגרה, חשוב להקפיד להישמע להוראות הרופא. לאחר ההשתלה עצמה בשעתיים הראשונות יש להימנע מאכילה. לאחר מכן ניתן לאכול מזון רך ומאכלים קרים שונים כמו מעדנים, גלידות וכו'. כמו חשוב להימנע משתייה חמה על מנת שלא תגרום לכאבים ותעודד שוב דימום. כמו כן , לאחר ההשתלה מומלץ להניח קרח על המקום שבו בוצעה השתלה. הקרח עוזר להפחית את הנפיחות לאחר ההשתלה. יש לעטוף את קרח בבד ולהניחו על המקום לכמה דקות בכל פעם, חשוב לעשות זאת בהפסקות. הקרח יפחית את הנפיחות עד שתעלם ואף תקל על הכאבים. במידת הצורך ובהתאם להוראות הרופא תוכלו גם לקחת משככי כאבים שיעזרו להפחית את הכאבים לאורך זמן.
מה קורה מבחינת היגיינה אחרי השתלת שיניים?
אחרי השתלת שיניים מקום ההשתלה רגיש מאוד ולכן רק יום למחרת ההשתלה תוכלו לצחצח שיניים, אך רצוי להימנע מהאזור המנותח עקב הרגישות במקום וכן מחשש לפתיחת התפרים במקום. כמובן שלאחר הסרת התפרים או לאחר היעלמותם מידה ומדובר על תפרים נמסים ניתן לצחצח את השיניים באמצעות מברשת שיניים רכה ובעדינות רבה. בהמשך לאחר ההחלמה של השתלים יש להשתמש במי פה, חוט דנטאלי וקיסמים על מנת לנקות היטב את שאריות האוכל בין השניים ולשמור על היגיינת הפה מפני דלקת חניכיים ומחלות אחרות שעלולות להשפיע על השתל.
מתי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית?
לאחר ההשתלה יש להימנע לחלוטין מפעילות ספורטיבית ודינמית אשר עלולה להגביר את הנפיחות במקום ולגרום לדימום. יש להימנע מפעילות ספורטיבית בהתאם להמלצות הרופא, בדר"כ מדובר על שלושה ימים עד לשבועיים תלוי במצבו הרפואי של המטופל. כמו כן, החזרה לפעילות הספורטיבית צריכה להיות בהדרגה ולא בבת אחת, על מנת שהשתלים יקלטו באופן מושלם ולא יהיו סיבוכים כלשהם בגלל פעילות ספורטיבית. ככל שתחזרו יותר מאוחר לפעילות הספורטיבית כך השתלים שלכם יקלטו יותר בהצלחה.
עוד דברים שיש להימנע לאחר השתלת שיניים
מעבר לאוכל, שתייה, פעילות גופנית וצחצוח שיניים, יש להימנע מעישון. עישון עשוי לגרום לשתלים לא להיקלט בהצלחה. מעבר לכך, חשוב להשתמש בקיסמים, חוט דנטלי ומי פה על מנת לשמור על היגיינת הפה ולהקפיד על ביקור אחת לחצי שנה אצל שיננית לשם הסרת פלאק ואבנית מהשן וזאת בהתאם למצב הבריאותי של המטופל. אם לא מקפידים על ביקור אצל שיננית עלולה להתפתח דלקת חניכיים או מחלת חניכיים ברקמות סביב השתל שעלול לגרום לנפילת השתל. לכן חשוב להקפיד להגיע לשיננית כל 4-6 חודשים בהתאם למצבכם הבריאותי על מנת למנוע מצבים מסובכים יותר כתוצאה מדלקת חניכיים או מחלות חניכיים שונות אשר עלולות לפגוע בשתל.
אם תקפידו ליישם את כל ההוראות שהובאו במאמר זה וכמובן את הוראות הרופא, תוכלו למנוע סיבוכים שונים וכן תוכלו להחלים מהר מהשתלת השיניים ולחזור לשגרה. השתלת שיניים היא דבר לא קל שיש לעבור אך עם הקפדה על הוראות והנחיות הרופא ניתן להחלים מהר ולחזור לשגרה מבלי למנוע סיבוכים מיותר או דחייה של השתל.