השתלים הדנטליים קיימים בעולם רפואת השיניים מזה 25 שנה וזוכים להצלחה של 95% ומעלה. בעזרת השתלים הדנטליים ניתן לשקם מצבים של אובדן שיניים ולספק תחליף מלאכותי ואיכותי לשורש של השן בו מורכב הכתר. השתלות שיניים דנטליות יכולות להחליף שן אחת, כמה שיניים או לתמוך בתותבת נשלפת ובאמצעות הטיפולים ניתן לסייע לאנשים להתנהל באופן שגרתי ולשפר המראה החיצוני ואת הביטחון העצמ
למרות אחוזי ההצלחה הגבוהים של השתלים הם עשויים להיחלש מעט בכל שנה אך גם אם מתחשבים בכך הם עדיין מהווים טיפול איכותי ויכולים להחזיק מעמד במשך 20 שנים ומעלה כאשר אורך החיים תלוי בבריאות המטופל, בחוזק עצמותיו בהיגיינת הפה שלו.
נוסף על כך, יש גורמים אחרים שעשויים להשפיע על מידת ההצלחה של הטיפול – טיפולי שתלים דנטליים בקרב מטופלים שמעשנים עשויים להצליח פחות מאשר טיפולי שתלים דנטליים שמתבצעים בקרב מטופלים שאינם מעשנים, גם טיפולים שמתבצעים בקרב חולי סוכרת עשויים להגיע לאחוזי הצלחה נמוכים יותר בהשוואה למטופלים שאינם חולים בסוכרת. אנשים שלא יכולים לבצע את הטיפולים הם אנשים שעברו הקרנות באזורי הלסתות, הצוואר והראש וחולים נוספים.
כדי לדעת האם המטופל מתאים לטיפול ולהבין מהו הטיפול המתאים חשוב להגיע אל רופא השיניים ולעבור בדיקה יסודית.
טיפול בשתלים דנטליים – מי מבצע את הטיפול?
את שיקום השתלים הדנטליים מבצע רופא שיניים משקם. לרוב, יפנה הרופא המשקם את המטופל לכירורג לאחר שיבצע בדיקות וצילומים. לאחר קבלת התוצאות יחליטו הרופא המשקם והכירורג על המיקום של השתלים, מספרם, גודלם וסוגם. כמו כן, יחליטו הרופאים האם צריך לבצע בניית עצם מכינה.
כיום, קיימים כמה סוגים של שתלים דנטליים, ביניהם: שתלי צילינדר וקונוס, שתלי להב, שתלים שמבצעים הרמת סינוס, שתלים שטוחים, שתלי מיני, שתלי זירקוניה ושתלי טיטניום, את שתלי הטיטניום ניתן להתאים בצורה טובה יותר ולבצע את העיצוב והשחזור שלהם בעזרת מחשב – דבר שעשוי להביא לתוצאות מצוינות ולהתאמה בין השתלים ושאר השיניים. על המטפל להסביר למטופל על האפשרויות הקיימות אך מכיוון שהטיפולים שונים זה מזה מבחינת עלות וזמן, ההחלטה תתקבל תוך כדי התייעצות עם המטופל.
שתל דנטלי – אילו גורמים עשויים להשפיע על משך חייו של השתל?
כפי שציינו – קיימים מגוון סוגים של שתלים דנטליים. המאפיינים שמשותפים לשתלים הם יכולת ההברגה לעצם הלסת וחייהם הארוכים. לצד הדמיון שקיים בין השתלים יש גם הבדלים שבאים לידי ביטוי בבקרת האיכות, תו התקן, הגודל, הצורה, אופן ההתאמה והחומרים מהם הם עשויים וחשוב לדעת שהאורך של השתל והרוחב שלו ישפיעו על אורך חייו. כמו כן, עשויים שתלים שעשויים מטיטניום וזירקוניה לתמוך טוב יותר בשיניים החלופיות, חומרים אלו אינם נדחים על ידי הגוף ולכן הם מוצלחים במיוחד.
אחד הדברים החשובים ביותר שיש להקפיד עליהם לפני שמבצעים טיפול שתלים בשיניים הוא לבחור רופא שיניים מקצועי ומיומן שמשתמש בחומרים איכותיים (חומרים זולים עלולים לגרום לריח חריף, זיהומים ודלקות) ומסביר על כל הטיפולים האפשריים לרבות הסיכונים שיכולים להיות, הסיכונים האפשריים הם: זיהומים כתוצאה מבחירה בשתלים שאינם מתאימים, במצבים קיצוניים עלולה בחירה שגויה לגרום לשבירת לסת, דימומים ופגיעה בעצבים.
רופא סבלן, שעונה על כל השאלות, מסביר על האפשרויות ומעניק למטופל את הזמן הדרוש יוכל להגדיל את סיכויי ההצלחה של הטיפול. כמובן, שבכל מקרה חשוב לקבל המלצות על הרופא ולבחון מחירים אך לזכור להביט על מכלול הגורמים ולא לבחור ברופא רק על סמך פרמטר אחד כמו מחירים נמוכים.