החיים מזמנים לנו מצבים מסוימים בהם אנו עלולים לאבד את שינינו כתוצאה מטראומה, בעיות חניכיים, טיפולי שורש כושלים או פגם מולד כלשהו. על מנת להתגבר על מצבים אלו במיוחד שחוסר השיניים בולט ופוגע בביטחוננו האישי וכן באיכות חיינו יש צורך לטפל בבעיה. קיימים פתרונות שונים לטיפול בבעיה שאחד הפתרונות השכיחים ביותר בתחום הוא השתלה בזאלית. באמצעות השתלה בזאלית ניתן לפתור את בעיית חוסר השיניים אחת ולתמיד.
מהי השתלת שיניים בזאלית?
השתלה בזאלית היא השתלה אשר מבוססת על טכניקה של עצמות בסיסיות בלסת שאינן נקלטות ונעלמות כמו עצמות אחרות בלסת. השתל מעוגן אל הלסת במאונך וזאת באמצעות ביצוע החדרה צדית אל החניכיים. השתל עוזר במקרים בהם עצם הלסת חלשה או חסר בה שיניים ואין אפשרות לעגן אליה שתל רגיל. השתלים עשויים מטיטניום אשר מעוצב באופן מיוחד על מנת להתאים לאזורי העצם הבסיסית. כלומר בסיס העצם מהוו מעין משטח לאחיזת השתלים הייחודים הללו.
האם השתלה בזאלית מתאימה לכולם?
השתלה בזאלית אינה מתאימה לכולם, במיוחד למטופלים אשר נוטליים תרופות קשות דרך הווריד נגד אוסטיאופורוזיס או כאלה שיש להם מחלה כרונית, עצם צרה ומחלת דם, חום ראומטי, פיגור שכלי, גידול ממאיר ועוד לא תוכלו לעבור השתלה בזאלית. אך השיטה מתאימה לחולי סוכרת ולסובלים מבעיות אחרות, לכן על מנת לדעת אם השיטה מתאימה לכם יש להיוועץ עם הרופא ולעבור צילום שיניים בו ניתן יהיה לדעת איך מבנה הלסת שלכם והאם הוא מתאימה להשתלה זאת.
האם ניתן לבצע השתלה בזאלית במצב בו יש מספר מצומם של שיניים קבועות?
ניתן לבצע השתלה בזאלית במצב שבו ישנו מספר מצומצם של שיניים קבועות. במצב זה יש לבצע השתלה בזאלית חד צדדית, אך על מנת להתאים את השיטה עצמה יש להתייעץ עם רופא השיניים.
האם השתלה בזאלית מחזיקה זמן רב לעומת השתלות אחרות?
השתלה בזאלית מחזיקה לאורך שנים רבות מאשר כל השתלה אחרת הקיימת לאנשים שאין להם שיניים. ההשתלה מכוונת לעצמות המרכזיות בלסת שאינן נספגות ונעלמות ולכן היא יכול להחזיק מעמד שנים רבות. מעבר לכך, היא נוחה מאוד בשניים ונותנת הרגשה של שיניים טבעיות ואתסטיות.
מה ההבדלים בין השתלת שיניים בזאלית לבין השתלות שינים אחרות?
השתלת שיניים בזאלית מתאימה לכל מי שזקוק להשתלת שיניים. לעומת זאת בהשתלת שיניים רגילה יש לבצע את ההשתלה באמצעות הברגת בורג לתוך העצם בלסת. ההשתלה הבזאלית מאפשרת התאמה של השתל ללסת באופן מושלם ולא ההיפך כפי שקיים בהשתלות שיניים אחרות. מעבר לכך, ניתן באמצעות השתלה בזאלית לשקם את הפה תוך שבוע ימים בלבד. החל מהטיפול הראשון ניתן לצאת מהמרפאה ולחזור לשגרה מהר ובאופן הטבעי ביותר כולל לאכול ולשתות ואף לחייך.
האם ישנם סיכונים בהשתלה זאת?
כמו בכל השתלה ישנם סיכונים שונים של פגיעה בעצב. אך בהשתלה באזלית ברוב המקרים לא ניתן להתקרב לעצב בלסת התחתונה למרות חוסר העצם. הודות לטכנולוגיה המתקדמת של שיטה זאת ופיתוח שתלים מיוחדים למחוסרי עצם ניתן להפחית משמעותית את הסיכון לפגיעה בעצב, אך למרות זאת כמו כל שיטה אחרת, קיים חשש סיכון לפגיעה במבנים אנטומיים כגון: ארובת העין, גלגל העין והמוח. וישנם סיבוכים הכוללים: זיהום ברקמות רכות, סינוסיטיס, שבר בעצם הזיגומה ועוד. לכן חשוב לקחת רופא מקצועי ובעל ניסיון בתחום השתלת שינים בזאלית
האם זול לבצע השתלה בזאלית?
השתלה בזאלית במקרים של חוסר עצם קיצוני תצא לכם זולה יותר מאשר שיטת אחרות של בניית עצם כגון: הרמת סינוס פתוחה, הרמת חלל האף, לקיחת עצם מגולגולת ועוד.